Suatu.

suatu rezervatie naturala

Plantele rare şi tradiţiile populare atrag aici cercetătorii ştiinţifici

Interesul pentru comuna clujeană este în creştere, pentru că pe teritoriul ei se află singura rezervaţie din lume care protejează planta numită Astragalus peterfi. Este vorba de o floare endemică, adică o plantă care mai supravieţuieşte doar pe dealurile înierbate din jurul comunei. Aşa că această plantă este obiect de studiu pentru studenţii şi profesorii de la Facultatea de Biologie şi Geologie a Universităţii Babeş-Bolyai, dar şi pentru cei de la Facultatea de Horticultură a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj.

De asemenea, comunitatea locală din Suatu păstrează o serie de tradiţii populare, legate de diferitele sărbători, cum ar fi Ziua Reformei, care au stârnit interesul studenţilor şi cercetătorilor din domeniul etnografiei, de la institutele de cercetare, de la Muzeul de Etnografie al Transilvaniei ori de la Facultatea de Litere a Universităţii Babeş-Bolyai. Aceleaşi tradiţii sunt cercetate şi de antropologii de la universităţile Babeş-Bolyai şi Avram Iancu, dar şi de specialiştii de la Universitatea Sapientia.

Alte stiri

adauga si tu
Energie verdeEnergie verde

Pentru comuna Suatu au fost eliberate doua certificate de urbanism in vederea reabilitarii si... citeste mai mult

suatu rezervatie naturala

Plantele rare şi tradiţiile populare atrag aici cercetătorii ştiinţifici Interesul pentru... citeste mai mult

Drum comunal Suatu

Drumul comunal din Suatu va fi modernizat!Consiliul Judetean Cluj a a eliberat Autorizatia de... citeste mai mult

Pagina in care spui si gasesti totul despre SuatuPagina in care spui si gasesti totul despre Suatu

Cel mai mare site de stiri din Romania, Ziare.com, a lansat o platforma dedicata exclusiv... citeste mai mult

toate stirile
SuatuIntra acum!

Poze din Suatu

Trimite pe mail acum!
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

eamayyTgVRgoZrwKRyN

Multumesc,Andreea! Sunteti minunate si rtusiei sa daruiti mult.Aveam nevoie sa vad aceasta emisiune(in direct nu am reusit),tocmai pentru ca uitasem sa iert si sa ma iert.Nimic nu este intamplator si datorita voua am depasit situatii mai putin usoare.Va iubesc!

 

URzXpcbMGo

Frumos :) Anul asta sigur o sa prinzi vreme buna pe Moldoveanu, cel putin asta iti dreosc si mi dreosc si mie, ca am de gand sa merg.Am citit pe internet ca se lasa bagajele pe Vistea si se merge pe Moldoveanu fara. Ma intreb, sunt in siguranta acolo? Ca tare nu mi as dori sa raman fara unele lucruri din rucsac.Cat despre apa, pe traseu nu este, insa am gasit pe net ca intre Vistea si Refugiul Vistea, mergand pe banda rosie, cam pe la mijloc dai spre stanga de un traseu triunghi rosu care coboara spre Victoria-Vistisoara si este izbor de apa cam la 1600m altitudine (Informatie luata de pe net, nu garantez pentru ea si nu stiu cat s ar face pana acolo, cred ca 1 ora)Asteptam intoarcerea la Balea. Ati facut traseul de creasca sau cel cu banda albastra pe langa Podragel?

 

NrLFYfgJZE

mbaO2k fclpzhoojyxx